Logo
Logo


Miksi harrastaa jousiammuntaa?

Kategoria: Lajitieto

Maastoammuntaa

Kasvattaa lihasvoimaa

Jousella ampuminen kehittää ylävartaloa: käsiä, olkapäitä, selkä- ja rintalihaksia. Kalorikulutukseen tehokas jousiammuntatreeni vastaa karkeasti reipasta kävelyä. Pitää kuitenkin muistaa, että pelkkä jousella ampuminen on aika yksipuolista: oikeakätisellä ampujalla oikean puolen lihakset kehittyvät selkeästi vasenta enemmän.


Vaistoampujan harjoituksia

Kategoria: Harjoittelu

Sisäradan harjoitusrata

Taitojaan kehittääkseen vaistoampujan on hyvä ampua monipuolisesti. Helposti toteuttavia harjoituksia ovat peräkkäisillä nuolilla eri matkojen sekä korkeuksien ampuminen. Kuvassa näkyy tällä viikolla seuramme ammuntavuorolla ollut rata ja sen neljä erilaista ”perusharjoitetta”.


Tavoitteellinen harrastaminen

Kategoria: Harjoittelu

Sisäradalla peilailua

Alun perin seuramme tavoitteellisen harrastamisen ryhmän piti startata jo viime vuoden puolella. Kiireiden takia asia kuitenkin jäi, mutta nyt ollaan vihdoin ja viimein viritelty ryhmää taas eteenpäin.


Linkkilistan päivitystä

Kategoria: Sivusto

Siistin ja päivitin linkkilistaa, eli toisin sanoen poistin paljon sekalaisia ja turhia linkkejä. Linkkilista, muun sivuston tavoin, tulee keskittymään jatkossa vaisto- sekä perinnejousiammuntaan.

Olemme lisäksi jousiammuntaseurassa käynnistelemässä "tavoitteellisen harrastamisen"-ryhmää. Kirjoittelen asiasta lisää lähipäivinä.

ps. Tämä on blogin ensimmäinen virallinen kirjoitus. Vuodelle 2017 on luvassa paljon asiaa, niin harjoitteista, yleisesti harrastamisesta ja lajista, välineistä, Vaistoampujan perusoppaan jatko-osista...


MIKA KAREINEN © 2017