Logo
Logo


Löystyvät kierrekärjet?

Kirjoitettu:
Kategoria: Välineet

irtoavan_karjet

Hiilikuitunuolien kanssa käytettävät kierrättävät kärjet ovat näppäriä. Nuoliin saa säätöjen yhteydessä helposti vaihdettua eri painoisia kärkiä sekä lisäksi niihin voi lennosta vaihtaa esimerkiksi bluntti-kärjet.

Alumiini-inserteissä ja kierrekärjissä on huonona puolena vaan se, että kärjet saattavat lähteä ruuvautumaan irti laukaisujen myötä. Nuoleen syntyy laukaisussa värinöitä, jotka löystyttävät kierrekärkiä. Tähän, kuten moneen muuhunkin välineongelmaan, on onneksi olemassa helppo lääke.

jannevahaa_kierteisiin

Eli laitetaan jännevahaa kärjen kierteisiin. Jännevaha tiivistää kierreurat ja estää värinöiden aiheuttaman löystymisen.

Kierrettävien kärkien lukitsemiseen voi käyttää myös jotain liimaakin tai kierrelukitetta, mutta jännevahaa löytyy valmiiksi jokaiselta ampujalta, eikä näin tarvitse ostaa mitään ylimääräistä lisäainetta. Lisäksi jännevahalla "lukitut" kärjet lähtevät tarvittaessa todella helposti irti.

Omassa käytössä jännevaha lukitteena on toiminut mainiosti viimeisen reilun puolen vuoden.

Asiasanat:

MIKA KAREINEN © 2017