Logo
Logo


Tavoitteellinen harrastaminen

Kirjoitettu:
Kategoria: Harjoittelu

Sisäradalla peilailua

Alun perin seuramme tavoitteellisen harrastamisen ryhmän piti startata jo viime vuoden puolella. Kiireiden takia asia kuitenkin jäi, mutta nyt ollaan vihdoin ja viimein viritelty ryhmää taas eteenpäin.

Taustaksi voin sanoa, että harrastamme Pohjois-Karjalassa vähän syrjemmässä isommista jousiammuntapiireistä. Joutsista ei myös ole pahemmin missään kisoissakaan tai liittojen touhuissa oltu mukana viime vuosina. Otamme siis härkää sarvista omatoimisesti ja lähdemme kehittämään niin haluavien jäsenten harrastamista.

Ryhmän tavoitteena on kokoontua säännöllisesti ja käydä asioita läpi sekä saada tukea omaan harrastukseen. Jokainen määrittelee jollain tavalla tavoitteita itselleen lajin suhteen. Lisäksi teemme harjoitussuunnitelmia, monipuolistamme sekä säännöllistämme harrastamisesta sekä etsimme ratkaisuja mahdollisiin tekniikkaongelmiin. Ryhmän jäsenet voivat olla niin satunnaisesti omaksi ilokseen harrastavia, kilpailuun tähtääviäkin kuin kaikkea siltä väliltäkin. Pääasia, että halua itsensä kehittämiseen löytyy.

Tässä taustalomake, jonka tein ryhmää varten:

Lomakkeen tarkoitus on herätellä ajattelemaan omia kokemuksiaan lajin parissa sekä tämän hetkisiä fiiliksiä jousiammunnan suhteen.

Miten ampuja sitten kehittää itseään? Monella harrastajalla on intoa alussa, laji vie mukanaan ja viehättää. Alkuinnon jälkeen kuitenkin helposti ”jämähdetään” paikalleen ja ammutaan vaan rutiininomaisesti samanlaista treeniä. Kehittymisen kannalta olisi taas tärkeää ampua ajatuksen kanssa ja harjoitella monipuolisesti. Ihan sama juttu onpa kyseessä tähtäin-, talja- tai vaistoampuja. On todella hyviä erilaisia ammuntaharjoitteita sekä fyysisiä ja henkisen puolen treenejäkin (mm. keskittymis- ja rentoutumiskykyjä kehittäviä).

Kaikkiin näihin on tarkoitus tutustua ja perehtyä ryhmän voimin. Luvassa onkin aiheisiin liittyviä blogikirjoituksia.

Kirjoituksen kuva liittyy tämänpäiväiseen sisäammuntavuoroon. Pelasimme dartsia, ristinollaa sekä teimme vaistoammuntaharjoituksia. Jälkimmäisestä lisää seuraavassa kirjoituksessa.

Asiasanat:

MIKA KAREINEN © 2017